RFID kart, temassız olarak kimlik denetimi yapabilen ve uzun mesafelerden bilgi okuyabilen bir karttır. Otomasyon ile ilgili olan tüm sistemlerde kullanılabilen bu kartların sunduğu en önemli avantaj ise, kullanıcının kartı okutmak için zaman harcamamasıdır. Bu nedenle de RFID kartlar, geçiş sistemleri barındıran otomasyonlarda sıklıkla tercih edilmektedir. Yine RFID kart genellikle kart okuyuculara 5 ile 10 cm kadar yaklaştırıldığında otomatik olarak okuma özelliğine sahiptir. Peki, RFID kartların diğer özellikleri nelerdir?
RFID Kart ve Özellikleri
RFID kartlar, hafızalarında kodlanmış bir kart numarası ile tedarik edilmektedir. Bir kartta kullanılan numaranın aynısı bir başka kart için yeniden kullanılamaz. Yine RFID teknolojisinin ilk yıllarında kart üzerinde yer alan tek bilgi “Unique ID” olarak da bilinen numaralardır. Cihazlar, yalnızca bu kart seri numarası ile birlikte zaman bilgisini kaydetmekteydi. Ancak zaman içerisinde personele ait daha farklı bilgilere ihtiyaç duyulduğu için yeni nesil kartlar üretilmeye başlandı ve bu yeni nesil kartlar kopyalanmaya karşı da korumalıydı. Değişen RFID kart uygulamaları sayesinde artık personel bilgilerini kart hafızasında tutmak ve geçiş anında ihtiyaç duyulan kontrolleri yapmak mümkündür. Fakat bunun için kart data alanını okuyabilen cihazlara ihtiyaç duyulmaktadır.
Sonuç olarak RFID kart; seri numarası okunabilen bir kart olarak tasarlanması sonrasında, 512 bit-8 KB özelliği ile karmaşık yapılarda kullanılabilen bir kart halini almıştır.
RFID kart ı baskılı olarak temin edebilirsiniz. Firmamız baskı konusunda ücretli hizmetleri olduğu gibi baskı öncesi en önemli hazırlıklardan biri olan grafik ve görsel tasarım konusunda da destek olmaktadır.
Ücretsiz Tasarım desteği:
RFID Kartlar Nasıl Çalışır?
RFID kartlar, dışarıdan bakıldığında aynı görünseler de farklı standartlara sahip olabilirler. Bu doğrultuda RFID kartlar temelde 3’e ayrılmaktadır.
- LF Kartlar (Düşük Frekans): Bu tip kartlar 30 ile 300 kHz frekans aralığında çalışmaktadır. Ancak yaygın olarak 125 kHz frekansını kullanırlar. Düşük data alanına sahip olan LF kartların olumsuz yanı ise güvenlik konusunda yetersiz ve kolaylıkla kopyalanabilir olmalarıdır.
- HF Kartlar (Yüksek Frekans): 30-300 MHz frekans aralığında çalışan bu kartlar, daha çok 13.56 MHz frekansını kullanmaktadır. Sürekli şifreli modda çalışan HF kartlar, kolaylıkla kopyalanamaz ve okunmaya karşı da güvenlidirler.
- UHF Kartlar (Ultra Yüksek Frekans): Bu tip kartlar ise 300 MHz ile 3 GHz frekans aralığında çalışmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra RFID kartların kullanım alanları ise daha çok otopark geçiş kontrol sistemleri, personel turnikeleri, otoyol geçiş sistemleri, hasta kartları ve toplu taşıma kartları gibi alanlardır.
Bize 02122160499 numaralı telefondan ulaşarak siteminize özel ihtiyacınız belirleyip ücretsiz numune talep edebilirsiniz.