Kimlik kartı ihtiyacınız olduğunda tasarımın yapılması ve bilgilerin bu tasarım üzerinde kullanılması bazen grafik anlamda zor olabilir. Kendi geliştirdiğimiz yazılım sayesinde ister birkaç yüz, ister yüz binlerce kartınız olsun işiniz çok kolay. Hazırlıklarınızı yazılımımıza uygun olarak yapmanız yeterli.
Kartın tasarımı
Elinizde hazır bir kart tasarımı olabilir. Eğer tasarımınız yok ise biz yardımcı olmaya hazırız. Tasarım destek hizmetimiz ücretsizdir. Kartın tasarımı ortaya çıktıktan sonra üzerinde kimlik sahibine ait hiç bir bilgi olamayan bir şablon oluşturulur. Bu şablonun formatı cdr ya da pdf olabilir. Bu şablon yazılımımız tarafından arka planda ana tema olarak değerlendirilecektir. Kişinin fotoğrafı adı gibi bilgiler baskı işlemi sırasında yazılımımız tarafından otomatik olarak şablona yerleştirilecek ve kart basılacaktır.
Örnek kart tasarımı ve bilgilerin üzerinde görünüşü
Yukarıdaki örnek resimde bir kart tasarımını ve üzerinde sahibine ait bilgileri görüyorsunuz. Şimdi işimizi kolaylaştıracak detay bilgilere geçebiliriz.
Fotoğraflar
Kart sahibine ait fotoğraflar kartın üzerindeki yere uygun boyutta kırpılmış olmalıdır. Kimlik kartlarında 25x32mm boyut çok yaygın kullanılır. Baskı kalitesi için 300dpi çözünürlükte olması yeterlidir. Dosya türü jpg ve png olabilir ancak 30 tanesi png 700 tanesi jpg gibi karma yapılmamalıdır. Çünkü yazılım bir formata ayarlanacak basım otomatik gerçekleşecektir.
Her bir karta basılacak kişinin resmi ayrı bir dosya olarak oluşturulmalı ve bir klasöre kaydedilmelidir. örnek klasör adı “foto” olabilir. Her bir resim ayrı bir dosya halinde olacağına göre bu dosyalar nasıl adlandırılmalı? Örnek karttaki kişinin adı Mert Kerem böyle isimlendirmek iyi fikir olarak görülebilir ancak sakın böyle bir şey yapmayın. Doğrusu Mert Kerem’in fotoğrafına bir isim vermek için ona ait eşsiz bir bilgiyi kullanmaktır. mesela T.C. Kimlik no iyi bir fikir olabilir. Ya da örneğimizde kullandığımız “Sicil No” kullanılabilir. o halde doğru adlandırmaya bir örnek olarak Mert Kerem’e ait resim dosyasının adı 2016-895.jpg olacaktır. Bütün fotoğraflar bu şekilde adlandırıldıktan sonra “foto” klasörünün içerisinde saklanabilir.
Kimlik bilgilerini içeren excell dosyası
Örnek kimliğimizde 5 adet bilgi var;
- Ad
- Soyad
- Unvan
- Sicil No
- ve fotoğraf
Kimlik üzerinde bulunan tüm bilgiler tabloda yer almalıdır. Yazılım şöyle işler Kimlik şablonunu alır. uygun yere adı gibi bilgilerin tümünü alır ve kartın baskısını tamamlar ve sonraki satırdaki bilgilere geçerek diğer kartı basar bu böyle devam ederek tüm kimliklerin baskısı tamamlanır.
Nelerelere dikkat edilmeli?
- Tabloda kırmızı işaretlenmiş soyadı “hakyemez” küçük harflerle yazılmış maalesef yazılımımız kültürümüzde soyadlarının küçük harfle yazılmasının hoş karşılanmadığını bilebilecek kadar akıllı değil. Bunun için tabloda ne yazıyorsa onu basar. Yazıların büyük ya da küçük harflerle yazılıp yazılmadığına siz dikkat etmelisiniz.
- 4. satırdaki Melih Bey’in adı da oldukça uzun. Kart tasarımında bu adı basabilecek kadar yer yok. Ayırılan alana sığacak kadar kısaltılmalı. Maalesef yazılımımız Melih Bey’i kırmadan adını kısaltmanın bir yolunu bilmiyor. Eminiz siz bu durumlarda en uygun kısaltmaları yapacaksınız. Aksi taktirde yazılımımız Adın ya da ünvanın ya da diğer bilgilerin sığıp sığmadığına bakmadan baskıyı tam olarak yazdığınız gibi basar. Taşmalar olabilir.
- Tablonun son alanı “foto” dikkat ederseniz “sicil no” ile aynı. Çünkü yazımızın üst kısmında fotoğrafa sicilno.jpg olarak isimlendirme yapmıştık. yazılımımız kişiye ait fotoğrafın adını buradan alıp gidip foto klasöründe kişiye ait resmi bulup karta basacaktır. yani aslında çok basit biş eşleştirme mantığı.
Konuyu elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. aklınıza gelecek tüm sorularda size destek olmaya hazırız. Bize mesai saatleri içinde 02123569673 numaralı telefondan arayarak ulaşabilirsiniz